2018

Japánban...

Japánban...

Minden jó, ha a vége sushi

2018. augusztus 05. - C17

augusztus 5

A mai nap a készülődésről és a pakolásról is szólhatott volna, de előtte még volt egy-két teendőnk.

Reggel kivételesen mindenki alhatott ameddig bírt. Így a család kelése 8-tól 11-ig tartott. (Mai rejtvény: Vajon ki volt az utolsó?)

Áronnal elbicikliztünk a városba kb 3,5 km oda és ugyanannyi vissza. Alapvetően az út minden részén bicajoztunk ahol árnyék volt, így aztán olyan is volt, hogy szabályosan a bal oldalon mentünk.

 

A vásárlás jól sikerült, még egy motoros boltba is be tudtunk menni :)

 

Hazaérés után az egész család elment ebédelni. Mivel még nem ettünk sushi-t, így egy környékbeli sushi étterembe mentünk el. Ez egy szállítószalagos étterem volt, ahol bizonyos ételek folyamatosan mennek körbe-körbe az asztalok melletti  szállítószalagokon, és ami tetszik azt le lehet venni. Illetve minden asztalhoz van egy tablet, amin keresztül ételeket, italokat lehet rendelni. Az italokat a pincér hozza ki, de az ételek a szállítószalagon jönnek.

 

 

Aztán beugrottunk még boltba és hazabicikliztünk.

 

 

 

Napi érdekesség:

Étterem: Az éttermek előtt padok/székek vannak, hogy a várakozók ülve tudjanak várni, hogy bejuthassanak. A japánok valószínűleg imádnak sorban állni.

Rend: A bicajt az úttal párhuzamosan parkoltuk le az étterem előtt. (Akkor még csak pár kerékpár volt ott.) MIre kijöttünk már rengetegen voltak (sorban álltak a bejutásért) és a bicajt is szépen sorba állították, hogy ne lógjon ki a sorból és minél több elférjen.

Bőrönd ezen a klímán: További érdekesség, hogy ezen a meleg párás klímán összementek a bőröndök, így aztán alig van hely benne. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://rcsj.blog.hu/api/trackback/id/tr7714163049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása