2018

Japánban...

Japánban...

Torony és tömeg

2018. július 27. - C17

július 27.

A reggel ha nem is frissebben, de határozottan korábban kezdődött hála az ébresztő órának.

Reggeli után kezdetnek elmentünk a Skytree toronyba, ami a világ második legmagasabb építménye. (634 m)

Itt az útikönyvek és a leírások szerint mindig nagy tömeg van és néha hónapokkal előre meg kell venni a jegyet, viszont ma alig voltak és pár perc sorban állás után már mentünk is fel a lifttel a 350 m magasan levő kilátórészbe.

Fentről látszott igazán, hogy mennyire nagy ez a város (kb 12 millió lakos, agglomerációval kb 36), megtaláltuk a tegnap már látott templomot, parkot.

A torony tövében pihentünk egyet, 

majd metróval továbbmentünk a napi második célhoz a császári palota kertjéhez.

Ez viszont zárva van pénteken, így csak fotóztunk egy párat és újraterveztük a napot. (Itt akartuk tölteni a nap hátralevő részét.)

Elsőként Akihabara városrészbe mentünk, ami a anime és a maid coffee otthona. (Anime: japán rajzfilm, maid coffee: tematikus kávéházak, ahol a pincérek valamilyen téma szerint öltözöttek.)

Itt találtunk egy jó éttermet ahol megebédeltünk.

Végül átmentünk Shinjuku-ba ahol a világ legforgalmasabb kereszteződése van. Percenként átlag 3000 ember kel át a zebrán.

Sétáltunk egyet a környéken, ahol a tömeg óriási...

Itt is voltak maid-ek.

Szintén itt van Hacsikó kutya szobra.

Aztán hazamentünk metróval, ahol rengeteg ember volt.

Otthon aztán már lecsökkent a tömeg.

Napi érdekesség:

A metróban időntént lehet hallani madárcsicsergést. Persze ez nem természetes, hanem hangszóróból jön.

A metró tájékoztatására egy példa:  A lenti kép a metrókocsiban az ajtó feletti kijelzőn jelenik meg, és a soron következő megállót mutatja. Pirossal jelöli, hogy a mi kocsink hol fog megállni, illetve látszanak a mozgólépcsők, valamint a más metróvonalak csatlakozási iránya.

A bejegyzés trackback címe:

https://rcsj.blog.hu/api/trackback/id/tr9614145365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása